Mierea de Mana contribuie la imbunatatirea sistemului imunitar
Beneficii:
Pentru consumul uman, mierea de mana are o valoare deosebita intrucat contine o cantitate insemnata de inhibina si de 12-20 de ori mai multe saruri minerale in comparatie cu mierea florala.
Totul despre mierea de mana:
- Este in general inchisa la culoare, cu exceptia celei de molid, care e galbena.
Mana cristalizeaza de obicei mai repede decat alte soiuri de miere. - Rotetia optica este mai spre dreapta,fata de alte sorturi de miere, in diferite grade in special datorita zaharurilor speciale (melezitoza si erloza) carerotesc puternic lumina spre dreapta. Contine peste 18% trizaharide (rafinoza, melezitoza etc.) Are aciditate mai scazuta decat mierea florala, pH (5,9-7,8).
- Se spune ca aceasta lipsa de aciditate ar fi una din cauzele pentru care ea produce diaree , permitand dezvoltarea unor vegetatii in tubul digestiv al albinei. Contine cam 90-95% carbohidrati: – glucoza – fructoza – trizaharide (peste 18%) zaharoza nu contine aproape deloc
- Are cam 5 %minerale iar acizi organici, vitamine etc 0,2- 1,8% Posibile surse de mana: molid, brad, artar, mesteacan, alun, fag, frasin, pin, plop, salcie, stejar, ulm. Si plante ca bumbacul, floarea-soarelui, lucerna etc pot oferii productii de miere de mana.
- Mierea de mana se obtine prin colectarea si prelucrarea de catre albine a unei substante dulci denumite mana. Mana poate fi de origine vegetala, cand este secretata direct de plante, frunze, muguri etc. sau animala, cand este produsa de catre insecte din familia Lachnidae si Lecanidae, ordinul Homoptera, care se hranesc cu seva plantelor.
Valori nutritive:
- Energie: 369.21 kcal
- Grasime: 0.01%
- Proteina: 0.43%
- Glucide: 91.85%
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.