Cum gestionam împerecherile pentru Matci Carnica, Caucaziene, Italiene și Carpatine.
Una dintre laturile importante ale activității noastre o reprezintă creșterea mătcilor, obligatorie pentru orice fermă apicolă.
Materialul biologic a fost achiziționat de la cele mai de prestigiu crescătorii de mătci din Europa si ameliorat de noi prin selectie si inseminari instrumentale.
În fiecare an avem un program ferm de creștere a trântorilor pentru a fi siguri de succesul și calitatea împerecherilor:
Click aici pentru a vedea cum menținem trântorii în coloniile de albine
Despre creșterea matcilor
In timp am testat majoritatea metodelor de transvazare fără a remarca vreuna în mod special. Credem cu tărie că hrănirea de calitate și din abundentă a coloniilor puternice care participă la acest proces, sunt elementele providențiale în obținerea unor exemplare de excepție.
Folosim astfel transvazarea simplă, având grijă ca vârsta larvelor sa fie optima.
După transvazare, larvele sunt preluate de startere cu o densitate mare de albină și hrănite deasemenea cu supliment proteic și hrană energetică.
După 24 de ore, botcile luate în lucru sunt introduse în finisori și lăsate acolo pana la căpăcire. Pentru producerea de botci voluminoase care sa permită stocarea unei cantități mari de lăptișor, finisorii sunt hrăniți la rândul lor încontinuu cu supliment proteic și hrană energetică.
După căpăcire, botcile sunt introduse în incubatoare și scoase înainte sau după eclozionare, după caz.
Mai jos vă este prezentat un video cu metoda nostra de crestere a matcilor
Livrarea se face în cuști de transport cu șerbet și durează 24 de ore. Din fericire nu am înregistrat niciodată mortalități în timpul transportului..
După împerechere, matca este ținută în nucleu pana cand va avea propriul piet capacit
Astfel se va feromoniza complet va fi acceptata mai ușor de noua colonie, de-abia după aceea este livrata către clienți.
Apis Donau – Iubim albinele din 1905 !